„Mitropolia Moldovei si Bucovinei sustine introducerea in Constitutie a numelui lui Dumnezeu si garantarea faptului ca religia se va preda in scoli. Decizia a fost luata in cadrul Sinodului mitropolitan si anuntata printr-un comunicat de presa.”

Deci BOR vrea ca in constitutia Romaniei sa fie trecut ca suntem stat crestin. Cu ocazia asta ne alaturam celorlalte state seculare care au zei in constitutie si se declara „stat [religie]” : Mauritania, Pakistan, Iran, Afghanistan.

 Mie mi se pare ca odata declarat stat crestin in constitutie, nu mai respectam art.18 din Declaratia Drepturilor Omului.

ARTICOLUL 18 (Declaratia Drepturilor Omului)

Orice om are dreptul la libertatea gândirii, de constiinta si religie; acest drept include libertatea de a-si schimba religia sau convingerea, precum si libertatea de a-si manifesta religia sau convingerea, singur sau împreuna cu altii, atât în mod public, cât sl privat, prin învataturi, practici religioase, cult si îndeplinirea ritualurilor.

Dar nu numai BOR spune lucruri traznite:

Deputatul PSD Ciprian Nica: Nu ar fi rau sa scriem in preambulul Constitutiei ca suntem popor crestin.

Oricum, sunt bucuros ca in ultima vreme, scazand in sondaje, BOR nu mai e periata de politicieni dornici sa primeasca voturi de la norod. Poate traim sa vedem cum BOR isi da ultima suflare si declara faliment, ne mai fiind intretinuta de stat.

Desigur, prin faliment ma refer la faptul ca nu vor mai primi popii salariu, caci in rest, BOR e cel mai bogat mosier din Romania. Va veni si vremea cand liderii vor renunta, isi vor imparti averea si vor inchide ONG-ul. Vor lasa in urma un gust amar, o perioada despre care ne vom gandi la ea cu rusine si scarba, la fel cum privim acum evul mediu si tortura. Din urma colapsului vor inflori cei mai bogati oameni din Romania, mostenitori ai BOR-ului.

Vasilica