Si daca ti-e frica ca lumea no sa mai creada in dumnezeu ii faci o catedrala de 110m numai buna de impresionat tarani. Cum sa nu existe dumnezeu daca omul a reusit sa contruiasca ceva asa de maret.

„Catedrala Mantuirii Neamului va avea o inaltime de 110 de metri, cat un bloc cu 30 de etaje, va fi asigurata impotriva cutremurelor de peste 8 grade si va avea o suprafata de 38.000 de metri patrati, adica de zece ori mai mica decat Casa Poporului, relateaza Mediafax.

Biserica va fi construita in stil bizantin romanesc si va avea o structura de beton armat cu ziduri de caramida, in interiorul careia vor putea asista la slujba aproape 5.000 de pelerini.

Cladirea va avea cinci etaje, intre care trei subterane si doua deasupra solului, 12 lifturi, 250 de locuri de parcare subterane si doua spatii de cazare, totalizand 500 de locuri.

Biserica Ortodoxa Romana a obtinut 11 hectare langa Parlament pentru construirea Catedralei.

Catedrala va avea doua hramuri: Inaltarea Domnului (Ziua Eroilor) si Sfantul Apostol Andrei, si s-ar putea ca la subsol sa mai existe un al treilea hram Sfantul Dionisie.

„Avem nevoie de spatii pentru intalnirea pelerinilor si ma refer aici, nu numai la cei care vor veni din tara, cat si la cei care locuiesc in afara granitelor. Vom amenaja spatii unde pelerinii sa poata manca pentru ca, in afara de hrana spirituala, au nevoie si de cea fizica”, a declarat Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, a spus ca lucrarea ar putea costa aproape 400 de milioane de euro si a putea fi terminata in 6-7 ani.

La Palatul Patriarhiei din Bucuresti a avut loc vineri simpozionul cu tema „Construirea Catedralei Mantuirii Neamului”. Intalnirea a reunit arhitecti si specialisti in dezvoltare urbanistica. Simpozionul a fost prezidat de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.”

Cel mai mult ma enerveaza ca desi Romania, tara crestina care are declarati 80% crestin ortodoxi, nu cred ca mai mult de 5% chiar cred in ce le zice biserica si sunt genul pupator de icoane care-si face rugaciunea in fiecare seara numarand margele. Restu de 75% au declarat asta la recensamant ori de rusine, sa nu afle tot satu/vecinii, ori ca sa fie in rand cu lumea sau pentru ca pur si simplu asa au fost si parintii lor; cum sa-i zici omului ca nu crezi in dumnezeu.

Vasilica