Adica ma face sa fac spume la gura. Se folosesc de numele lui Einstein pentru a face o campanie de reintroducere a religiei in scoli (va vine sa credeti, in alte tari nu se face obligatoriu – in alea de circula vorba inainte de ’90 ca se spala soselele cu sampon la ei). Nici nu stiu daca a zis asta si, chiar daca ar fi zis-o, nu inseamna ca daca stie sa faca o bomba atomica automat stie ce-i mai bine in alt domeniu. Asta nu-l face o autoritate in orice domeniu.

Plecand de la ce zice micul Einstein (sa nu uitam ca un copil de 12-14 ani e destul de prostut), eu tot am sa demonstrez ca dumnezeu nu-i atotbun :

Recele este absenta caldurii (miscarii particulelor mai exact); dumnezeu a creat omul in asa fel incat sa perceapa recele si sa-i fie frig, la fel cum l-a creat sa perceapa absenta luminii si sa constientizeze intunericul.

Ei bine, dumnezeu a facut omul in asa fel incat sa simta tristetea si sa inteleaga raul, deci, el ne-a dat puterea de a-l percepe. Chiar daca raul e doar absenta binelui, dumnezeu putea sa ne faca in asa fel incat sa vedem ca orice se intampla ca ceva bun. O sa ziceti ‘bine, dar atunci nu ar mai fi existat liber arbitru’ – exista liber arbitru cand esti trist? Esti trist pentru ca vrei? Dumnezeu putea sa ne faca un neam de fericiti care sa nu cunoasca raul. Dar a ales sa nu fie asa.

Clipul :

Vasilica