Iata aici niste lucruri intelepte spuse de aghiotantul meu, vaisiamar (nume foarte sugestiv).

Mi se pare mie, sau v-aţi oprit cu cititul Bibliei doar la primele 5 cărţi ale ei? E cam puţin, pentru unul care vrea să desfiinţeze Biblia. Vorbiţi despre ce nu cunoaşteţi (fără a ţine cont de caracterul progresiv al revelaţiei lui Dumnezeu). A fost o perioadă în care într-adevăr copiii care refuzau să dea ascultare părinţilor puteau fi (cel puţin după litera Bibliei) ucişi cu pietre. Dar asta a fost în perioada în care Împărăţia lui Dumnezeu era manifestată sub forma unei teocraţii politice. Vremea respectivă (a Legii) a fost ceva intermediar. Hristos a venit cu revelaţia deplină a lui Dumnezeu. Asta se pare că treceţi cu vedere în mod deliberat.

Mult succes în continuare, dar dacă vreţi să “combateţi bine”, trebuie să vă citiţi Biblia mai atent.

Iar de aici incepe intelepciunea lui :

Xenu este un zeu la care se închină oamenii? N-aş putea spune dacă mi se pare plauzibilă existenţa lui până nu citesc ce anume pretinde acest Xenu. Dacă pretinde că a creat lumea atunci cred că a sosit cam târziu pe scenă.

Ca să zic dacă scrierile scientologilor sunt stupide sau nu ar trebui să le citesc.

Si mai departe..

Hm… Cunoşti vreo altă scriere religioasă (în afară de Biblie) care să spună simplu: “La început Dumnezeu a creat cerurile şi pământul”?

Desigur, exista o conditie ca un zeu sa fie recunoscut, inceputurile lumii nu trebuie sa fie asa

Nu o relatare despre cum a apărut lumea (din corpul nu ştiu cărei zeiţie tăiate în două), ci o relatare despre creaţia suverană, decretată ca atare.

Inca o dovada ca religia mea e cea adevarata

Cand vei vedea data viitoare o gaura neagra, sa ma anunti si pe mine. Si nu ma refer la cele din desene animate sau din cartile de popularizare a stiintei.

De ce nu cred in Ra? Fiindca egiptenii cautau intuitiv divinitatea si incercau sa ia legatura cu ea pe cai proprii (sfarsind prin a crea o religie care s-a dovedit falsa).

Si dovada absoluta

De unde stii ca Dumnezeul biblic nu exista. Adu-mi o dovada ca nu exista si m-ai convins.

Dupa cum vedeti, om intelept care isi merita locul in imparatia cerurilor. Moare Thor de ciuda ca n-are si el dinastia!

In mare parte misiunea mea in blogosfera s-a incheiat de cand cu aparitia acestui enorias. Sper sa duca invataturile mele mai departe.

Reclame